fbpx

Zennie lever af at shoppe

Kan man leve af at … shoppe?

Oh – ja da da.

Spørg bare Zennie Bonde her. For godt fem år siden tog hun – i en alder af 38 og med en fortid som bl.a. fiskeimportør og psykoterapeut – stylecoachuddannelsen. Godt et år senere fik hun fingre i et job, som de fleste piger/kvinder ville sukke dybt og inderligt efter: Som power-shopper i Magasin.

Hvor Zennie ikke bare shoppede med kunderne. Det var hende der havde ansvaret for at hele Magasins Personal Shopper-koncept.

Det var hende der ledede de 10 personal shoppers, som var ansat på Kgs. Nytorv i København, i Lyngby, Fields, Århus og Odense. Og det var hende, der ansatte nye af slagsen.

Læs her hvorfor hun selv mener, at hun sikkert aldrig havde fået jobbet uden det der papir på, at hun er certificeret stylecoach.

Okay Zennie – fortæl lige allerførst: Hvad er det lige præcist en personal shopper laver?

Hvis man elsker at shoppe, så kan man sige, vi har verdens mest fantastiske job. Vores opgave består i at købe ind med kunderne – hvad enten det er til en speciel lejlighed eller måske bare garderoben, der lige skal suppleres ellers fornyes. Vi leger med kunderne på alle vores fire etager med alt fra tøj og smykker til sko og hatte. Alt er under ét tag, det er et kæmpe privilegium.

I er lige nu 10 personal shoppers fordelt på Magasins fem afdelinger – er der brug for så mange?

Ja absolut! Kalenderen er lige nu booket frem til oktober. Der er utrolig stor rift om det her – og det er blandt alle typer af kunder: Fra den 13-årige over den studerende på SU til damer helt op i 80 års-alderen. Nogle har brug for hjælp til at finde det helt rigtige for næsten ingen penge, andre – som hende, jeg havde her i formiddag – køber uden at blinke for 18.000 kroner.

Du tog stylecoachuddannelsen for godt to år siden – hvorfor? Og fortæl lige: Hvordan har den hjulpet dig til at få så fantastisk et job?

Uddannelsen tog jeg fordi, jeg VILLE have papiret – ville have lov til at kalde mig stylist. Jeg har prøvet mange forskellige ting i mit liv – været fiskeimportør i Tjekket, taget en psykoterapeutuddannelsen og da jeg startede på stylecoachuddannelsen arbejdede jeg som agent for et tøj- og smykkefirma. Tøj, stil og mennesker har altid haft min store interesse og jeg har altid haft den holdning, at du skal gøre det du brænder for. Måske kommer drømmejobbet ikke lige første dag, men det skal nok komme, hvis det er dét, du vil.

Og sådan gik det jo for dig?

Ja, i det første år efter jeg blev færdig som stylecoach arbejdede jeg freelance. Pludselig dukkede stillingen som leder af Magasins Personal Shoppers op. Det var så sjovt for jeg havde lige tænkt, at jeg ville sende dem en mail og tilbyde dem mig selv på freelancebasis. Det skrev jeg til dem i ansøgningen – og ja, jeg fik jo heldigvis jobbet!

Havde du fået jobbet uden dit papir på, at du er stylecoach, tror du?

Nej, jeg er ret overbevist om, at det var afgørende, at jeg havde taget en stylist-uddannelse. Der er himmelvid forskel på at ekspedere i en tøjbutik og så lave det her. Det må endelig ikke sammenlignes. Som personal shopper ekspederer du ikke – du konsulterer. Hvis du har taget en uddannelse, så viser du mig, at du virkelig gerne vil det her.

Hvad er en god personal shopper?

Det er en, der kan sætte sig ud over sin egen personlige smag og stil. Det nytter ikke noget, at du ikke kan se ud over dig selv når du står overfor et andet menneske. Netop dér er stylecoachuddannelsen unik fordi, du får værktøjerne til at finde kundens egen stilkerne, til at stille de rigtige spørgsmål, coache dig ind på hvad der virker for lige netop hende – eller ham – her.

Der er sindssygt mange følelser i tøj, og tøj er i høj grad en proces:
Tør du egentlig at se godt? Tør du at folk vender sig om på gaden efter dig? Tør du at fylde? Tør du have gennemslagskraft med dit tøj? Hvis du har været vant til at gå i ét med væggen så skal du ikke fylde fra den ene dag til den anden. Det handler rigtigt meget om at hjælpe folk med at flytte sig i det rigtige tempo. Målet er, at de går fra fejlkøb til favoritkøb. Det er en følelse, der går indefra og ud.

*Zennie er i dag startet op som selvstændig og arbejder ikke længere i Magasin.

VIL DU OGSÅ VÆRE STYLECOACH?

Tilmeldingen til online uddannelsen er kun åben få gange om året, da jeg gerne vil følge hvert hold tæt – også online. Vil du have besked som en af de første når tilmeldingen åbner, så skriv dig på intersselisten.