fbpx

RIKKE KOM I GO’ AFTEN DANMARK

Fra Viborg til Barcelona, Rom – og sørme også Go’aften Danmark.

Plus alle de lokale medier deroppe i og omkring Viborg, som også skriver om hende temmelig tit.

Intet er det samme som før for 35-årige Rikke Bech, frisør og indehaver af Frisør Bech i Viborg. I januar sidste år sprang hun på stylecoach-uddannelsen.

Læs interviewet med hende her og hør hvordan stylecoach-uddannelsen har ført hende vidt omkring – og gjort det meget sjovere og mere profitabelt at være selvstændig.

Vi varmer op med et nemt spørgsmål:

Du er selvstændig frisør med egen salon i Viborg og flere ansatte. Det går jo rigtigt godt, så hvad fik dig til at tage stylecoachuddannelsen?

Et udtalt behov for at udvide min horisont. Efter at have været frisør i så mange år, som jeg har været det – de 12 af dem med egen salon – savnede jeg i den grad inspiration og nye vinkler. I min branche kan man tage på frisørkurser og det er det.

Jeg valgte stylecoach-uddannelsen for at gøre noget andet – og fordi hele tankegangen i stylecoachingen tiltaler mig rigtig meget. Det at mikse coaching med styling gjorde hele udslaget for mig. Det er en meget fin parallel til mit arbejde som frisør, hvor det jo også netop handler om at finde frem til det, der passer den enkelte. Det handler ikke om at tænke i mode, men stilkerner, typer og personligheder.

Hvad er der sket for dig efter, du har taget uddannelsen?

Fantastisk mange ting. For det første er jeg blevet en bedre, skarpere og mere glad frisør, fordi jeg har fået nogle uvurderlige værktøjer til at se og hjælpe mine kunder på en helt anden måde. Før var jeg også meget opmærksom på at tænke i helheder og ikke kun kigge på håret og ansigtet, men nu er min attention på det meget skarpere – og jeg kan da også godt mærke, at mine kunder forventer det.

Der er cirka 30 frisørsaloner i Viborg. Hvad tror du, det betyder for dig og din forretning, at du er den eneste, som også har stylecoaching med i din portefølje?

Jeg kan både se og mærke, at det har givet mange nye kunder. Det er helt klart, at jeg har en anden og mere tydelig profil. Og så hænger det selvfølgelig også sammen med, at jeg har fået rigtig meget lokal PR efter jeg er blevet stylecoach, bl.a. har jeg sammen med en lokal optiker, som lige er blevet færdig i år som stylecoach, lavet nogle grundkurser i stilkernerne. Sådan noget giver omtale.

Du har også lavet en helt speciel opgave, som gav dig omtale på TV2’s GoAften Danmark. Hvordan bærer en frisør fra Viborg sig ad med det?

Det var en fantastisk oplevelse! Det var det lokale landbrugsforskningscenter – Forskningscenter Aulum – som kontaktede mig. De ville gerne gøre op med myten om at forskere er kedelige og nørdede – om jeg havde en idé til en event? Jeg foreslog dem at lave en makeover-konkurrence, og dét blev altså et hit!

De her kedelige mænd, som normalt helst ville snige sig langs murene, endte med at gå catwalk i studiet i Goaften Danmark. Jeg brugte stylecoachingen som et helt konkret værktøj til at finde ud af, hvad de var for nogle mennesker, hvilke typer de hver især var – og så klædte jeg dem på ud fra deres kerner. Undervejs i processen fik Goaften Danmark nys om det – så det var rigtig sjovt at se de her mænd udfolde sig på en helt ny og anden måde for åben skærm.

Hvad tilbyder du ellers, som du ikke gjorde før?

Stylesessions, garderobetjek og shoppeture – de sjoveste er dem, der går til udlandet. Via en af mine kunder i salonen er jeg blevet shopper og stylecoach for de mandlige medarbejdere i en lokal virksomhed. Sidste år havde jeg et hold mænd med i Barcelona i tre dage.

I år har jeg været i Rom med et nyt hold. Så kalder vi det kufferttjek i stedet for garderobetjek. Det er både sjovt og udfordrende – de første timer er de ikke meget for at tale med mig om det der med stil, men SÅ skal jeg love for de åbner op. De vender hjem som helt nye mennesker.

Har du selv ændret dig og din stil efter at være blevet stylecoach?

Ja meget. Jeg har altid gået meget op i mennesker, mode og stil – også hvad angår mig selv personligt, men min stil er blevet mere bevidst, mere skarp og jeg tør mere. Jeg synes, det er vigtigt, at jeg sender de rigtige signaler netop når jeg skal hjælpe andre med at finde deres kerne.

Hvad vil du sige til dem, der lige nu sidder og overvejer at tage uddannelsen?

Gør det! Og det siger jeg med meget store bogstaver. Jeg er meget overrasket over hvor stor en del det her er blevet af mig – hvordan, det har taget over. Det er så integreret i mig, at jeg aldrig kommer til at slippe det. Men det vigtigste at pointere er, at man skal være lige så interesseret i mennesker som i mode. Det er dét, der er så unikt ved den her uddannelse. Ellers havde jeg aldrig taget den.

Tilmeldingen til online uddannelsen er kun åben få gange om året, da jeg gerne vil følge hvert hold tæt – også online. Vil du have besked som en af de første når tilmeldingen åbner, så skriv dig på ventenlisten. Klik på knappen herunder og få også min e-bog ‘Sådan Gør Du Dine Kunder Til Fans’.